Kehityksen edellä

Energiamarkkinat tulevat muuttumaan merkittävästi tulevien vuosien aikana ja markkinoiden kehityksen hahmottaminen monimutkaistuu entisestään. Erityisen kiinnostavaa on erilaisten sääolosuhteiden vaikutus hintoihin ja sitä kautta energiayhtiöiden liiketoimintaan. Yhtiömme analyysi pohjautuu fundamenttianalyysiin, jossa käytämme erilaisia laskentamalleja suurien datamäärien jalostamiseksi ymmärrettävämpään muotoon.

Power-Derivan analyysi pyrkii tuomaan asiakkailleen lisäarvoa analyysijulkaisujen, salkunhoidon ja fyysisen kaupankäynnin kautta. Olemme asettaneet riman korkealle ja analyysitiimimme tavoitteena on olla Suomen ja Pohjoismaiden hinta-alueiden ykkönen.

Markkina-informaatio

Autamme sinua pysymään mukana muutoksissa

Julkaisemme analyysiraportteja päivittäisen liiketoimintasi tueksi sekä pyrimme yksinkertaistamaan monimutkaistunutta markkinaympäristöä. Raporttien sisältö ja tulokset pohjautuvat malliemme kautta laskettuihin fundamenttimuuttujiin. Parhaan hyödyn analyysistamme saat osallistumalla myös Power-Derivan salkunhoitoon ja kaupankäyntipalveluihin.

Raporteissa käsitellään esimerkiksi päivittäisiä muutoksia ja ajankohtaisia uutisia eri sähkö- ja polttoainemarkkinafundamenteista. Lisäksi käymme läpi pidempiä muutoksia ja tulevaisuuden näkymiä viikko- ja kuukausikatsauksissamme.

Lue lisää

Investointiprojektit

Panostamme investointiesi menestymiseen

Autamme asiakkaitamme investointihankkeiden kannattavuuslaskuissa  ja tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksien hahmottamisessa. Käytössämme olevien laskentamallien ja työkalujen avulla laskemme kannattavuuden lisäksi kattavasti erilaisia skenaarioita esim. polttoaineille, säälle ja monille muille mahdollisille muuttujille.

PTS-raporttimme ottaa kantaa tuleviin 15 vuoteen sähkö- ja polttoainemarkkinoilla. Raporteissa ja laskennoissa otetaan huomioon vuosittaiset vaihtelut sääolosuhteissa ja niiden vaikutukset lopputuloksiin. Lisäksi erilaisten tuotantomuotojen muutokset pyritään huomioimaan mahdollisimman realistisesti mallinnuksissa.

Lue lisää

MARKKINA-ANALYYSIT

Kymmenien vuosien yhteenlaskettu kokemuksemme ja vahvat näyttömme nojaavat fundamenttimallinnuksiin, joita kehitämme jatkuvasti. Keskitymme erityisesti Pohjoismaiden hinta-alueiden spot-hintojen tuntihintojen mallintamiseen seuraaville kahdelle viikolle ja viikkokeskihintoina jopa seuraaville 15 vuodelle. Emme kuitenkaan jätä muuta Eurooppaa huomiotta ja olemme pyrkineet mallintamaan myös ison osan koko Euroopan sähkömarkkinajärjestelmästä laskennoissamme.

Ota yhteyttä

Ville Venäläinen

Ville Venäläinen

Head of Analysis

+358 40 680 6514

Blogi

Kesäkuulumisia PD:n fysiikkapalveluista

Kesä on jo pitkällä ja lomasäät ovat olleet kovin vaihtelevat tänäkin vuonna, säävaihteluihin olemme pikkuhiljaa tottuneet, niin henkilökohtaisessa arjessa kuin myös täällä yritysmaailmassa. Näistä muuttuvista tilanteista huolimatta palvelumme vaihtelevassa markkinaympäristössä...
Lue kokonaan

Kiinnostuitko palveluistamme?

Asiantuntijamme auttavat sinua löytämään juuri oikeat palvelut yrityksenne tarpeisiin.

Harri Tiittanen

Harri Tiittanen

toimitusjohtaja

+358 50 520 7873