Kehityksen edellä

Energiamarkkinat tulevat muuttumaan merkittävästi tulevien vuosien aikana ja markkinoiden kehityksen hahmottaminen monimutkaistuu entisestään. Erityisen kiinnostavaa on erilaisten sääolosuhteiden vaikutus hintoihin ja sitä kautta energiayhtiöiden liiketoimintaan. Yhtiömme analyysi pohjautuu fundamenttianalyysiin, jossa käytämme erilaisia laskentamalleja suurien datamäärien jalostamiseksi ymmärrettävämpään muotoon.

Power-Derivan analyysi pyrkii tuomaan asiakkailleen lisäarvoa analyysijulkaisujen, salkunhoidon ja fyysisen kaupankäynnin kautta. Olemme asettaneet riman korkealle ja analyysitiimimme tavoitteena on olla Suomen ja Pohjoismaiden hinta-alueiden ykkönen.

Markkina-informaatio

Autamme sinua pysymään mukana muutoksissa

Julkaisemme analyysiraportteja päivittäisen liiketoimintasi tueksi sekä pyrimme yksinkertaistamaan monimutkaistunutta markkinaympäristöä. Raporttien sisältö ja tulokset pohjautuvat malliemme kautta laskettuihin fundamenttimuuttujiin. Parhaan hyödyn analyysistamme saat osallistumalla myös Power-Derivan salkunhoitoon ja kaupankäyntipalveluihin.

Raporteissa käsitellään esimerkiksi päivittäisiä muutoksia ja ajankohtaisia uutisia eri sähkö- ja polttoainemarkkinafundamenteista. Lisäksi käymme läpi pidempiä muutoksia ja tulevaisuuden näkymiä viikko- ja kuukausikatsauksissamme.

Lue lisää

Investointiprojektit

Panostamme investointiesi menestymiseen

Autamme asiakkaitamme investointihankkeiden kannattavuuslaskuissa  ja tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksien hahmottamisessa. Käytössämme olevien laskentamallien ja työkalujen avulla laskemme kannattavuuden lisäksi kattavasti erilaisia skenaarioita esim. polttoaineille, säälle ja monille muille mahdollisille muuttujille.

PTS-raporttimme ottaa kantaa tuleviin 15 vuoteen sähkö- ja polttoainemarkkinoilla. Raporteissa ja laskennoissa otetaan huomioon vuosittaiset vaihtelut sääolosuhteissa ja niiden vaikutukset lopputuloksiin. Lisäksi erilaisten tuotantomuotojen muutokset pyritään huomioimaan mahdollisimman realistisesti mallinnuksissa.

Lue lisää

MARKKINA-ANALYYSIT

Kymmenien vuosien yhteenlaskettu kokemuksemme ja vahvat näyttömme nojaavat fundamenttimallinnuksiin, joita kehitämme jatkuvasti. Keskitymme erityisesti Pohjoismaiden hinta-alueiden spot-hintojen tuntihintojen mallintamiseen seuraaville kahdelle viikolle ja viikkokeskihintoina jopa seuraaville 15 vuodelle. Emme kuitenkaan jätä muuta Eurooppaa huomiotta ja olemme pyrkineet mallintamaan myös ison osan koko Euroopan sähkömarkkinajärjestelmästä laskennoissamme.

Ota yhteyttä

Suvi Paaso

Managing Director, Power-Deriva Oy

+358 50 453 6054

Blogi

Pohjoismaiset markkinamuutokset 2024

Toukokuussa 2023 sähkömarkkinoilla siirryttiin 15 minuutin taseselvitysjaksoon. Tämä oli ensimmäinen askel kohti markkinamallia, jossa markkinatoimijat tasapainottavat sähkötaseensa tunnin sijaan 15 min jaksolla. Tämän hetken aikataulun mukaan suuri muutos tunnista 15 minuuttiin myös...
Lue kokonaan

Kiinnostuitko palveluistamme?

Asiantuntijamme auttavat sinua löytämään juuri oikeat palvelut yrityksenne tarpeisiin.

Mika Laakkonen

Mika Laakkonen

Managing Director, PD Power Oy

+358 50 354 6120

Suvi Paaso

Managing Director, Power-Deriva Oy

+358 50 453 6054